Breaking News
Home / Magazin / Druga strana Sarajeva: Kako iskoristiti slobodno vrijeme u šeheru

Druga strana Sarajeva: Kako iskoristiti slobodno vrijeme u šeheru

Sarajevo je zadnjih godina postala omiljena destinacija za turiste iz svih krajeva svijeta.

Kako bi nastavilo privlačiti goste, Sarajevo zadnjih godina putem privatnih investicija vrši reknostrukciju ali u isto vrijeme realizira niz projekata koji će itekako doprinijeti razvoju turizma.

Sunnyland

Sunnyland je jedinstveni zabavni park za djecu i odrasle, smješten na Trebeviću. Glavna atrakcija je adrenalinski Alpine roller coaster dužine 600m, namijenjen svim generacijama. Na samo 10 minuta od vožnje centra, sa ovog mjesta se pruža i prekrasan panoramski pogled na grad.

Termalna rivijera

Termalna rivijera Ilidža se nalazi u centru Ilidže, zelene oaze grada. Izgrađena na toplim izvorištima, predstavlja najveći termalni kompleks u ovom dijelu Evrope.

Playland

Playland igraonica predstavlja pravi raj za djecu. Smještena je u Sarajevo City Centru. Glavne atrakcije su tobogani, trampoline, bazen sa šarenim lopticama, ljuljačke, električni automobili i još mnogo toga.

Centar “Safet Zajko”

Centar “Safet Zajko” je sportsko-rekreativna oaza, namijenjena svim generacijama, sa fudbalskim stadionom, atletskom stazom, terenima za košarku i odbojku na pijesku. Tu su i dječija i teniska igrališta, botanička bašta, alpinistički trening park sa umjetnim stijenama.

About Admin

Check Also

Špijuni iz Srbije zatvoreni zbog ubistva novinara

Beogradski sud prije dva dana osudio je dvojicu optuženih na po 30 godina zatvora a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *