Breaking News
Home / Ekonomija / Kriza na nebu: Da li i kako Boeing može vratiti povjerenje putnicima?

Kriza na nebu: Da li i kako Boeing može vratiti povjerenje putnicima?

Katastrofa u Etiopiji i pad Lion Air 737 Maxa u Indoneziji prije pet mjeseci nažalost ostavili su ukupno 346 mrtvih. Šef Boinga priznao je neuspjeh u sistemu 737 Max jeta, te je izjavio da je to bio glavni faktor u padu Etiopijskog avioprevoznika prošlog mjeseca.

Nakon svih ovih katastrofa, mnogi svjetski aerodrom počeli su otkazivati suradnju sa njima. To je ujednio bio veliki šok ali i izazov za Boeiing kako bi vratio povjerenje putnicima i aerodromima. Odmah nakon toga Boeing je počeo ponov raditi na promjenama u MCAS sistemu kako bi pokušao povratiti izgubljeno povjerenje.

“Dok mnogi putnici vjerovatno ne prepoznaju svoj tip aviona, ovakvi događaji neizbežno navode ljude da razgovaraju. Bilo kakvi daljnji incidenti, iako neznatno povezani sa ovim pitanjima, bili bi krajnje pogubni za javno mnijenje i stvarno bi uzdrmali povjerenje u sigurnost zrakoplovstva”, izjavio je Peter Morris, savjetnik za avijaciju.

Boeing sada pred sobom ima veliki reputacijski izazov iako je to kompanija stara više od sto godina i jedna je od dvije kompanije, zajedno sa Airbusom, koja je poznata po porizvodnji sigurnih aviona.

Iako će biti veoma teško vratiti povjerenje putnicima, Boeing mora dati sve od sebe kako bi makar jednim dijelom pokušao ubijediti putnike da je njihov avion siguran.

About Admin

Check Also

Mračni genocid u Ruandi: Potraga za porodicama i dalje se nastavlja

Iako je četvrtina stoljeća prošla od genocida u Ruandi, potraga za nestalim porodicama još ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *